Prijavi se / Registruj se

Politika privatnosti

Vaša privatnost je važna.

Naša internet prezentacija (u daljem tekstu: sajt) ne prati vas i vaše ponašanje i akcije na sajtu niti van njega.
Kada koristite naš sajt, može se dogoditi da nam poverite podatke svoje firme i neke svoje lične podatke (ime i prezime i telefon) na čuvanje. Svako prikupljanje, obradu i čuvanje Vaših podataka uradićemo u skladu sa važećim propisima Republike Srbije i novom evropskom regulativom o zaštiti podataka o ličnosti, poznatom pod imenom GDPR (General Data Protection Regulation).
Savetujemo da pažljivo pročitate dalji tekst i informišete se.

ŠTA SE MEMORIŠE POSETOM BILO KOG SAJTA?

Kada posetite bilo koji sajt, provajder kod koga je postavljen taj sajt memoriše vaš IP broj (jedinstvena adresa svakog računara priključenog na internet). Pomoću IP broja vi ne možete biti identifikovani od strane trećeg lica ali ovlašćeni državni organ može preko tog podatka pronaći sa koje fizičke adrese je poseta došla. Samim tim, svoju posetu nekom sajtu nemoguće je prikriti.

DA LI STE KAO POSETILAC SAJTA DUŽNI DA OSTAVITE VAŠE PODATKE?

Podatke nam dajete dobrovoljno, svojom odlukom, putem formulara za registraciju samo ukoliko želite da naručujete robu sa našeg sajta ili od nas zahtevate neku informaciju putem formulara za kontakt. Ako ste samo posetilac sajta koji razgleda sadržaj, niste dužni da nam ostavljate bilo kakve lične podatke.

U KOJE SVRHE ČUVAMO VAŠE PODATKE?

Vaše podatke čuvamo isključivo u svrhu izvršenja transakcije online naručivanja robe sa našeg sajta i dostavu iste putem kurirskih službi ili za kontaktiranje u vezi poruke koju nam šaljete putem kontakt formulara. Pored nas koji vaše podatke moramo imati zbog slanja pošiljke, podatke mora znati i kurir koji vam paket dostavlja. Podatke ne koristimo u bilo koje druge svrhe.
Osim ako to zakon ne nalaže, nećemo ni na koji način učiniti dostupnim niti distribuirati informacije o vama koje nam pružite, bez vašeg prethodnog odobrenja.

KOJE PODATKE ČUVAMO?

Prilikom registracije kupca, memorišemo sledeće podatke: datum registracije kupca, naziv firme, adresu za isporuku paketa, PIB, poštanski PAK, kontakt telefon i (opciono) ime i prezime kontakt osobe.

NAČIN ČUVANJA VAŠIH PODATAKA

Ukoliko birate proizvode sa sajta u svrhu online naručivanja, osnovne podatke o izabranim artiklima smeštamo putem Cookiea na vaš računar i to do momenta izvršenja naručivanja, kada ih trajno uklanjamo. Ukoliko ne izvršite naručivanje, podaci o izabranim proizvodima ostaće na vašem računaru dok ne uklonite sadržaj korpe na sajtu. Podatke koji obuhvataju ime, prezime, adresu za isporuku, e-mail i ostale koje nam poverite čuvamo u enkriptovanoj (šifrovanoj) formi, u zaštićenoj bazi podataka na serveru provajdera koji nam pruža hosting usluge. Provajder nema mogućnost niti prava da pristupa podacima baze već samo iznajmljuje prostor na svojim računarskim resursima za funkcionisanje sajta i baze. Provajder pruža sve savremene sisteme antivirusne zaštite i obezbeđivanja od upada neovlašćenih lica ili krađe podataka iz baze.

MALOLETNI KORISNICI

Ukoliko ste maloletni, neophodno je da dobijete dozvolu svojih roditelja ili staratelja pre nego što nam date informacije o sebi. Maloletnim korisnicima koji nemaju ovakvo odobrenje nije dozvoljeno da nam daju lične informacije.

KAKO ĆEMO OSTVARIVATI KONTAKT SA VAMA?

Kada izvršite narudžbinu robe sa našeg sajta, e-mailom ćete u najkraćem roku dobiti potvrdu narudžbine i pregled naručene robe. Naš ovlašćeni radnik će vas pozvati na kontakt telefon da izvrši potvrdu narudžbine (jer može se desiti da se neko samo igra ili slučajno naruči robu), kao i da dogovori detalje oko naručene robe ukoliko za to ima potrebe (boja proizvoda, dezen, nedostatak robe na lageru, način dostave i sl.).

KOJA SU VAŠA PRAVA VEZANO ZA PODATKE KOJE ČUVAMO?

Registrovani kupac može kad god poželi da vidi sve podatke koje čuvamo i izvrši izmenu istih po potrebi. Ukoliko kupac smatra da više nema potrebu za naručivanjem naših proizvoda, može se obratiti telefonom ili e-mailom i zatražiti brisanje podataka iz baze.

KOJA SU NAŠA PRAVA U VEZI VAŠIH PODATAKA?

Vlasnik sajta zadržava pravo da jednostrano ukloni vaše podatke iz baze ukoliko se proverom u bazi APR utvrdi da ste dali netačne ili lažne podatke. Takođe, vlasnik sajta zadržava pravo da odbije pružanje usluga – otkaže narudžbenicu ukoliko ustanovi da su prekršeni Uslovi korišćenja.

OVA POLISA JE PODLOŽNA PROMENAMA

U slučaju značajnih izmena ove polise, vlasnik sajta će sve korisnike obavestiti o izmenama, na primer putem e-maila ili jasno uočljivih obaveštenja na sajtu. U slučaju da bilo koje buduće promene ove polise budu podrazumevale umanjenje vaših prava, tražićemo od vas izričiti pristanak za nastavak korišćenja sajta.

DODATNE INFORMACIJE

Molimo vas, pročitajte i dokument Uslovi korišćenja sajta.